Dark Phoenix trailer

Sinoć je izašao treći Dark Phoenix trailer, koji je donekle bacio novo svjetlo na film. Nažalost, ne može se reći da je to učinio u pozitivnom smislu. Naime, nakon što je prošli Dark Phoenix trailer otkrio smrt jednog od važnijih, ali ne i omiljenih likova, čini se da nam novi daje većinu radnje.

X-Meni u suradnji s NASA-om odlaze u svemir kako bi spasili grupu astronauta, ali ne ide im sve po planu. Astronauti su spašeni, ali Jean se ne vrati na vrijeme te bude izložena kozmičkoj energiji koja u njoj oslobodi Dark Phoenix. U stripovima, kao i u animiranoj seriji iz 1990-ih, Phoenix jest ta kozmička energija, a ne nešto što otprije postoji u Jean. Ovaj Dark Phoenix trailer daje nam naslutiti da se film neće u potpunosti držati svojeg stripovskog izvora. U njemu se vidi da ostali učenici Xavierove škole prozovu Jean imenom Phoenix. A možemo se sjetiti da je i na samom kraju prošlog filma bio easter egg o tome da Jean već posjeduje snagu Phoenixa.

Dark Phoenix trailer

Očita radnja filma

Radnja nakon stjecanja ove moći vjerojatno će ići u smjeru da Jean neće moći kontrolirati svoje sposobnosti pa će tako doći do ubijanja Mystique. Tu bi mogao biti ključan lik Jessice Chastain koji će navoditi Jean da prihvati nove sposobnosti i da uništi X-Mene. U sve bi se kao i u The Last Stand mogao uplesti Magneto. On će možda prvo biti na njezinoj strani pa se nakon toga ipak okrenuti protiv nje. Ali tek kad shvati koliko je Jean opasna. Kao i obično, možemo očekivati da Xavier i Magneto neće imati iste ideje oko toga kako zaustaviti Phoenix. To će onda dovesti do podjele samih X-Mena. Cyclops će biti među onima koji će stati uz Xaviera, a Beast će se okrenuti Magnetu zbog svojih osjećaja prema Mystique, a koju će Jean ubiti.

Jedina prava nepoznanica ovog filma jest njegov kraj. Osobno priželjkujem da će on završiti smrću svih mutanata uključenih u film. Jer ako je to već posljednji X-Men film kojeg će Fox napraviti, zašto ne otići all the way i tako završiti ovu franšizu?

Još nas nekoliko mjeseci dijeli od izlaska filma i dana kada ćemo saznati odgovor na ovo pitanje. Do tada, u nastavku možete pogledati novi Dark Phoenix trailer, a naše ostale filmske vijesti možete pročitati ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights