Izgleda da je Eastwood objavom na Twitteru natuknuo da je došao kraj njegovoj filmskoj karijeri.

Legendarni glumac i redatelj Clint Eastwood na Twitteru je objavio kolaž fotografija iz nekih od svojih najznačajnijih uloga, uz koje stoji citat “Mislim da je ostarjeti graciozno vrlo važan talent. Prekasno je za mene. Vrijeme leti“.

https://twitter.com/ClintEastwo_/status/1416910611913527298

U rujnu izlazi film Cry Macho koji je 91-godišnji Eastwood režirao i u kojemu ima glavnu ulogu, a nakon toga nema najavljen niti jedan film što daje naslutiti kako je Eastwood zaista odlučio otići u mirovinu nakon 60 godina snimanja filmova.

Slavu je stekao u 60-ima kao “Man with no Name” u “Dollar” trilogiji Sergia Leonea, a kauboja je glumio u još dvadesetak westerna. Poznat je i kao inspektor Harry Callahan u Dirty Harry filmovima. U ’70-ima je počeo režirati i do sada je snimio 40-ak filmova u većini kojih je i glumio, a po mnogima je jedan od najboljih redatelja svoje generacije. Dobitnik je 4 Oscara, za najbolji film i režiju za filmove Unforgiven (1992) i Million Dollar Baby (2004) i sa 74 godine je najstariji dobitnik nagrade za najboljeg redatelja.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights