Martin Luther King Jr. film

Chris Rock u finalnoj je fazi pregovora za režiranje filma o Martinu Lutheru Kingu mlađem, a u tome će mu pomoći Steven Spielberg kao jedan od producenata. Rock planira na veliko platno adaptirati knjigu autora Jonathana Eiga pod nazivom King: A Life.

Prava na ovu knjigu otkupio je filmski studio Universal, koji stoga ima i pravo na snimanje filma. Tako je već poznato da će u ime Universala ovaj projekt nadgledati Ryan Jones. Na filmu će producentski raditi i Amblin Partners, a s obzirom na to kako je riječ o ranoj fazi, još uvijek se ne zna tko bi u njemu mogao glumiti.

Eigova knjiga je bestseller te je nominirana za nagradu National Book Award. Mnogi su je hvalili kao najbolju biografiju o ovom prvaku borbe za prava Afroamerikanaca, Martinu Lutheru Kingu mlađem. Tome je svakako pridonijela činjenica kako je Eig za njeno pisanje koristio i neke nikada prije korištene izvore. Među njima su svakako i deklasificirani podaci koje je imao FBI i koji ranije nisu bili javno dostupni.

Povratak u redateljsku stolicu nakon 10 godina

Chris Rock

Knjiga tako govori o hrabrom čovjeku koji se protiv segregacije borio kroz mirne prosvjede. A uz to, nosio se i s osobnim problemima te s vladom koja je nadzirala svaki njegov korak i nije ga vidjela kao heroja povijesti kakvim ga se danas smatra.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti i kako će se Chris Rock snaći u redateljskoj ulozi u ovom filmu. Naime, nije ovo prvi film koji će Rock režirati, ali dosadašnja iskustva mu uključuju komedije, dok je ovaj put riječ o velikom biografskom filmu.

Dakle, ovaj četverostruki osvajač nagrade Emmy te trostruki osvajač nagrade Grammy, režirao  je ukupno tri filma. Top Five iz 2014., I Think I Love My Wife iz 2007. te Head of State iz 2003. Drugim riječima, Rock će se režiji vratiti po prvi put od 2014. godine. Ako ne računamo (a nismo) režiranje popularnih standup specijala koji možda traju dugo, ali nisu filmovi.

Ostale filmske vijesti pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights