car Palpatine

Ian McDiarmid najavio je kako bi se car Palpatine aka Darth Sidious, mogao vratiti u budućim projektima Ratova zvijezda. Riječ bi u tom slučaju bila o filmu ili seriji koji bi radnjom bili smješteni prije Uspona Skywalkera. Odnosno prije filmske epizode devet.

McDiarmid je dio Ratova zvijezda još od filma Povratak Jedija (1983), a naknadnim izmjenama uključen je i u Imperij uzvraća udarac (1980). No Uspon Skywalkera (naizgled) je označio njegov konačni pad i smrt. Iako se ne zna kakav će biti smjer eventualnih priča koje bi se događale nakon sequel trilogije, prilično je sigurno kako car Sheev Palpatine neće biti uključen u njih.

No trenutno se razvijaju brojni novi projekti unutar Ratova zvijezda koji se događaju u razdobljima prije epizode devet. A to je vremenski period u kojem bi se Darth Sidious mogao pojaviti. Tako je u jednom intervjuu Ian McDiarmid otvorio upravo tu mogućnost.

Gdje bi se Palpatine mogao vratiti?

„Mislim kako moram prihvatiti, zahvaljujući mojoj nezahvalnoj unuci [Rey Skywalker], da je moje uništenje bilo konačno. [Ali] naravno [Darth] Vader se vraća u novoj [Obi-Wan Kenobi] TV seriji, tako da pretpostavljam kako nije nemoguće da se jednog dana ponovno otkrije njegovog mentora kako se šulja u sjenama“, rekao je McDiarmid.

Ako gledamo nadolazeće projekte Ratova zvijezda, upravo bi serija Obi-Wan Kenobi bila logično mjesto za njegovo pojavljivanje. U seriji se ionako vraća Hayden Christensen kao Darth Vader. Tako bi mogli dobiti i Palpatina koji možda u jednom trenutku savjetuje svog učenika. Makar putem holograma, ako ne uživo. Još jedna mogućnost za pojavljivanje je i serija Andor koja će biti prequel za Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda.

Naravno, ako se car Palpatine i pojavi, nadamo se kako će priča od njega to doista i zahtijevati. A ne da se dogodi da bude ubačen u neki film ili seriju, tek toliko da bude tu. Ili zato da se izazove šok ili jer se nema ideju što drugo napraviti. Upravo to je ono što su mnogi zamjerili Usponu Skywalkera.

Naše ostale filmske vijesti možeš pročitati ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights