Brzi i žestoki 10

Louis Leterrier, redatelj filmova Nevjerojatni Hulk, Transporter te Majstori iluzije, preuzet će redateljsku palicu za Brzi i žestoki 10. Naime, Justin Lin koji je prvotno najavljen kao redatelj, nedavno je iznenada objavio kako ipak neće raditi na najnovijem nastavku ove automobilske sage. Razlog za to, navodno je Vin Diesel. Prije ovoga, Lin je radio na trećem, četvrtom, petom, šestom i devetom nastavku.

Leterrierov posao neće biti tako lagan s obzirom na to da je Lin napustio Brzi i žestoki 10 prilično kasno u produkciji. Drugim riječima, svi elementi filma su više-manje postavljeni od strane Lina, pa je za pretpostaviti kako Leterrier neće imati previše manevarskog prostora osim ako ne bi krenuo film raditi od nule. To jest, sa potpuno novom koncepcijom.

Kojim god da putem krene, sigurno je kako će ova odluka o promjeni redatelja biti skupa. Tako se procjenjuje da je potraga za Linovom zamjenom studio koštala između 600.000 i milijun dolara zbog obustave dijela produkcije. A budući da u novom nastavku glume i Jason Momoa te Brie Larson koji su dio DC odnosno Marvel svemira, pitanje je hoće li biti daljnjih odgoda. Moguće je kako je ovaj zastoj doveo toga da se sada poklapaju novi dani snimanja filma Brzi i žestoki 10 te dani snimanja nekog od drugih filmova u kojima ove zvijezde glume.

Diesel vs Johnson vs Lin

No kao poseban problem u svemu ističe se navodni razlog odlaska Justina Lina. To je ni manje ni više nego Vin Diesel. Prema izvorima sa seta, Diesel kasni na snimanja, ne zna svoj tekst te je potpuno izvan forme.

O njegovom ponašanju na setu se pričalo još od vremena kada se ovom serijalu priključio Dwayne Johnson. On je, bez da je ikoga imenovao, prozvao neke od svojih muških kolega na setu. Svi su odmah pretpostavili kako je riječ o Dieselu. Nakon toga, njihova svađa postala je prilično javna te su obojica o njoj govorili nešto otvorenije.

Nakon svega toga, Johnson se odbio vratiti za deseti nastavak, a sada je Diesela napustio i dugogodišnji redatelj Justin Lin. Njegov odlazak posebno je šokantan upravo jer je Lin već dugo radio na ovim filmovima, ali i jer je otišao tako kasno tijekom produkcije.

Trenutno predviđeni datum izlaska filma Brzi i žestoki 10 je 19. svibnja 2023., ali s obzirom na sve što se događa, nije nemoguće da on bude odgođen.

Naše ostale filmske vijesti pronađi ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights