Bilo je gotovo pa sigurno da će Endgame imati najbolji prvi vikend prikazivanja u povijesti ali nitko nije mogao ni zamisliti da će zaraditi čak 1.2 milijarde dolara u prvih par dana prikazivanja.

Brojni stručnjaci predviđali su da bi novi Avengersi prvi vikend možda mogli zaraditi 800 milijuna dolara u svijetu i 300 milijuna u Americi, a Endgame je premašio sva očekivanja i zaradio 350 milijuna na domaćem tržištu i nevjerojatnih 1.2 milijarde dolara zarade u svijetu. Usporedbe radi, prijašnji rekorder je Infinity War sa skoro duplo manjom zaradom od 640.5 milijuna dolara. Sa 1.2 milijarde dolara film je već sada 18. na ljestvici filmova s najvećom zaradom u povijesti, a kada završi s prikazivanjem u kinima sigurno će se naći među prvih nekoliko mjesta te ljestvice.

Endgame je tako postao uvjerljivi rekorder u kategorijama najboljeg otvaranja na domaćem tržištu koji čine SAD i Kanada ($350 mil.), neameričkom tržištu ($859 mil.) i zbrojeno na globalnom tržištu ($1.2 mlrd.)

Nebula and War Machine in Avengers: Endgame

Film je izašao u četvrtak navečer i zaradio $60 mil u SAD-u što je rekord za zaradu četvrtkom. Prijašnji rekorder Star Wars: The Force Awakens 2015. je zaradio $57 mil.
U petak je film na domaćem tržištu zaradio $156.7 mil. što je najveća dnevna zarada u povijesti. Naravno to ga čini filmom koji je najviše zaradio petkom, a rekordne brojke Endgame je ostvario i u subotu ($109 mil.) i nedjelju ($84.3 mil.)

Najimpresivniji rekord je taj da je Endgame zaradio milijardu dolara za samo pet dana. Prijašnjem rekorderu Infinity Waru za isti pothvat je trebalo jedanaest dana.

Film će ukupno sigurno zaraditi preko 2 milijarde dolara ali teško je predvidjeti koliko će to točno biti.

Posljednjih deset godina rekord za najveću zaradu drži Avatar sa 2.79 milijardi, a drugi na ljestvici je Titanic koji je zaradio 2.19 milijardi dolara. Zanimljivo je da je oba filma režirao James Cameron.

Avatar

Endgame ima dobre šanse da prestigne Avatar i postane prvi film u povijesti koji je zaradio 3 milijarde dolara.

Evo i svih rekorda koje je Endgame srušio u svom prvom vikendu prikazivanja.

Ostale filmske vijesti pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights