Angelina Jolie Maria Callas film

Redatelj Pablo Larraín snima novi biografski film. Iako se njegov prethodni film tog tipa, El Conde (2023),  možda i ne bi trebao uvrštavati u tu kategoriju jer govori o Augustu Pinochetu kao… vampiru. No Larraín je posljednjih godina snimio i filmove kao što su Spencer (2021) o princezi Diani, te Jackie (2016) o bivšoj prvoj dami, Jackie Kennedy.

I ovaj put, Larraín nam dolazi s filmom o stvarnoj ženskoj osobi čiji je život bio obavijen misterioznim velom. Riječ je o velikoj opernoj pjevačici po imenu Maria Callas. A već se zna i tko će je glumiti – Angelina Jolie. Osim toga, sada smo dobili i prve službene fotografije Jolie u liku Marie.

Ovaj film predstavljen je kao djelo koje želi istražiti život jedne legende i ikone, kontroverzne pjevačice, često opisivane kao „originalna diva“. Film Maria stoga je utemeljen na stvarnim događajima. On priča lijepu i tragičnu priču o životu najveće svjetske operne pjevačice kroz njezine posljednje dane u Parizu 1970-ih godina. Za Mariu, Larraín će ponovno surađivati sa Stevenom Knightom, scenaristom filma Spencer.

Najpoznatija i najkontroverznija operna pjevačica 20. stoljeća

Angelina Jolie i Maria Callas

„Izuzetno sam uzbuđen započeti produkciju na filmu Maria“, rekao je Larraín u izjavi za medije. „Nadam se kako će ovaj film približiti nevjerojatni život Marie Callas publici diljem svijeta, zahvaljujući fantastičnom scenariju Stevena Knighta, radu glumačke postave i filmske ekipe, a naročito zahvaljujući briljantnom radu Angeline [Jolie] i njenoj nevjerojatnoj pripremi [za ulogu]“. Glumačka postava uključuje i imena kao što su Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Haluk Bilginer, Kodi Smit-McPhee i Valeria Golino.

Inače, Maria Callas bila je najpoznatija operna pjevačica 20. stoljeća. Rođena je na Manhattanu, a za opernu pjevačicu školovala se u Grčkoj kada joj je bilo 13 godina, da bi nakon toga, zbog svoje karijere, odselila u Italiju.

Kroz godine, borila se s kratkovidnošću te je gotovo ostala slijepa. A uz to, privatni i profesionalni život joj je obilježilo nekoliko skandala. Tijekom karijere, dijelila je veliko rivalstvo s talijanskom opernom pjevačicom Renatom Tebaldi te je imala aferu s Aristotelesom Onassisom koji je kasnije oženio Jackie Kennedy o kojoj je Larraín snimio film 2016. godine.

Ostale filmske vijesti pročitaj ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights