Amazon kupio MGM

Prije otprilike godinu dana najavljeno je kako bi se u Hollywoodu moglo dogoditi jedno veliko preuzimanje. Sada, godinu dana kasnije, sve je postalo službeno – Amazon je kupio MGM. Jeff Bezos je iskeširao 8.5 milijardi dolara što je otprilike isti iznos koji je Disney dao za Marvel i Star Wars – zajedno.

Ovom akvizicijom, Amazon će dobiti preko 4.000 filmova i 17.000 epizoda TV serija. To uključuje i neke vrlo poznate i popularne franšize kao što su James Bond i Rocky. No još uvijek nisu objavljeni detalji oko toga što će doći na Prime Video.

Sada kada je Amazon kupio MGM, sigurno će lakše ostati u utrci sa servisima kao što su Netflix i Disney+ koji je svojem sadržaju nedavno dodao i Defenders Sagu preuzetu upravo od Netflixa. Na Prime Video uskoro vjerojatno možemo očekivati najavu Bond spin-offa s Anom de Armas, plus još nekoliko popularnih filmova i klasika koji su sada u njihovom vlasništvu. To su 12 gnjevnih ljudi, Kad jaganjci utihnu i RoboCop te serije Fargo i Sluškinjina priča.

Naše ostale filmske vijesti možeš pronaći ovdje.

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights