Alec Baldwin je iz filmskog pištolja ispalio hitac koji je slučajno ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu na snimanju filma u Novom Meksiku.

Ovaj nesretni incident dogodio se u četvrtak (21. listopada) na snimanju filma Rust koji Baldwin producira i u kojemu igra glavnu ulogu. U priopćenju policije stoji da su direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) i redatelj Joel Souza (48) nastrijeljeni kada je metak iz rekvizita ispalio Alec Baldwin. Hutchins je odmah prevezena helikopterom u bolnicu gdje je preminula, a Souza je na odjelu intenzivne njege. 

Prema sve mu sudeći, Baldwin je vjerojatno snimao scenu u kojoj njegov lik puca u kameru, a iza kamere su bili snimateljica Hitchins i redatelj Souza. Inače, film Rust je o dječaku koji s djedom kreće u bijeg nakon što je osuđen na vješanje zbog slučajnog ubojstva lokalnog rančera.

Istraga je još uvijek u tijeku, a Baldwin je samovoljno došao na ispitivanje te za sada nitko nije uhićen. Još nije jasno kako je do ovakve tragedije došlo s obzirom na to da su filmski pištolji (takozvani prop gunovi) rekviziti i ne ispaljuju metke. Na sličan način je na setu filma The Crow 1993. umro glumac Brandon Lee kada je u njega ispaljen hitac iz rekvizita u kojemu se nekako našao pravi metak.

+ ranije objave

Magistar ekonomije. Ljubitelj rock glazbe i veliki filmofil koji gleda barem 4 filma tjedno. Koje filmove gledam i kada ih gledam možete pratiti na mojem Letterboxd profilu.

Verified by MonsterInsights