28 godina kasnije film

28 godina kasnije – nastavak postapokaliptičnog filma 28 dana kasnije

28 godina kasnije film je za koji nismo ni znali da ga želimo, sve dok nismo čuli da se snima. Riječ je naravno o novom nastavku popularnog postapokaliptičnog filma 28 dana kasnije (2002.). Originalni film glumački je predvodio Cillian Murphy koji glumi Jima. On se budi iz kome i otkriva kako je Veliku Britaniju poharao virus koji ljude pretvara u stvorenja slična zombijima. Grupa preživjelih zatim mora pronaći utočište i spasiti se.

Film je režirao Danny Boyle, a napisao ga je Alex Garland te se ovaj dvojac sprema snimiti i spomenuti nastavak. Kao što samo ime govori, 28 godina kasnije, prikazao bi ovaj svijet gotovo tri desetljeća poslije apokalipse. Između ova dva filma smješten je film 28 tjedana kasnije. Riječ je o nastavku snimljenom 2007. godine. Njega je režirao Juan Carlos Fresnadillo, a Boyle i Garland tada su uzeli tek pozicije „executive producers“. Ali čini se kako su sada spremni još se jednom u potpunosti upustiti u ovaj svijet.

Vraća se Cillian Murphy?

28 godina kasnije film

Zanimljivo je kako je već najavljeno da bi ovaj film mogao pokrenuti novu trilogiju. Ali to će ovisiti o njegovom uspjehu u kinima (ili streamingu). Ako do stvaranja trilogije doista dođe, sve filmove će napisati Garland. No nije poznato hoće li Boyle biti redatelj svih navedenih nastavaka. Planirani budžet za svaki pojedinačni film bio bi oko 75 milijuna dolara. Sve to još je u razini spekulacije, jer u slučaju podbačaja 28 godina kasnije, cijeli projekt bit će stopiran.

Također, još se ne zna u čijoj produkciji će se film snimati. Prva dva nastavka bila su pod Foxom, a sada je za očekivati kako će 28 godina kasnije dobiti novu produkcijsku kuću. Naravno, moguće je kako će biti i riječ o nekom od streaming servisa koji posljednjih godina redovito privlače velika filmska imena. U svemu tome, postavlja se i pitanje hoće li jedno od filmskih imena u ovom nastavku 28 dana kasnije, biti i Cillian Murphy? Zasigurno je riječ o glumcu koji je trenutno u potražnji.

Iako još ništa nije potvrđeno, znamo kako je Murphy još sredinom 2023. govorio o suradnji Dannyjem Boyleom. Tada je rekao kako bi se vrlo rado vratio za potencijalni nastavak jer doista je prošlo gotovo 28 godina od prvog filma. Više o cijelom projektu, znat će se do kraja 2024. godine.

Za još filmskih vijesti, klikni ovdje!

+ ranije objave

Filmofil i ljubitelj stripova od malih nogu. Novinar s višegodišnjim iskustvom, voditelj emisije A sada film na Radiju Delta Metković te autor znanstvenih radova o pop kulturi, Hollywoodu i X-men filmovima.

Verified by MonsterInsights